Logo


Beleren voor de wagen

Florawagen

Altijd al aangespannen willen rijden met uw minipaard?
Dan is dit uw kans!
T&H Stables biedt u de mogelijkheid uw paardje te beleren en te trainen voor de wagen.

Sueno hoofdstel

Wie zijn wij:
Wij zijn beiden in het bezit van meerdere koetsiersbewijzen: Enkelspan, Dubbelspan en meerspan. Tina is gediplomeerd Orun instructrice (onder het zadel) en al heel wat jaren, samen met Huub, vol passie actief in de paardensport.
Huub is Z dressuur geweest met meerdere paarden maar momenteel niet meer actief in de wedstrijdsport.
Daarnaast is Huub gediplomeerd meninstructeur voor enkelspan, dubbelspan en meerspan en heeft al vele jaren ervaring in het aanspannen en beleren van zowel paarden als pony's.

Er zijn een paar puntjes van belang:
- Uw paardje mag niet jonger zijn dan 3 jaar en niet ouder zijn dan 7 jaar bij start van het beleren. Eventueel oudere dieren in overleg, hiervoor gelden andere voorwaarden.
- Niet groter zijn dan 1.10m i.v.m. materialen.
- Hengsten in overleg i.v.m. stalling.
- Het te beleren paardje is netjes up to date qua ontwormen en inenten.
- Het te beleren paardje zijn/haar gebit is gecontroleerd door de paardentandarts en in orde bevonden.*

*Dit laatste puntje is niet verplicht maar wel ten zeerste aan te raden. Mocht het zo zijn dat het paardje tijdens het beleren toch last van de tanden heeft of krijgt kunnen wij niet verder voor het paardje naar de paardentandarts is geweest.

Prijzen beleren per 1-1-2018:
Wij rekenen een vaste prijs per paardje om te beleren voor de wagen. De prijs is dus NIET afhankelijk van de duur van het beleren.
(De prijzen zijn incl.BTW)
450,- euro inclusief paddock/weidegang en verblijf.

Mocht u uw paardje (s'nachts) op stal willen hebben:
500,- euro inclusief stalling, paddock/weidegang en verblijf.

Wij voeren brok + luzerne naast 3x per dag hooi + eventuele weidegang. Eventueel is het mogelijk dat uw paardje zijn eigen voer meeneemt, mocht u dat fijner vinden.

Wat kunt u verwachten na het beleren:
Wij zorgen dat uw paardje vertrouwd gemaakt wordt met de tuigage en het wagentje op een rustige, vriendelijke manier.
Wanneer wij klaar zijn met het beleren kent uw paardje stap, draf, halt en alle commando's om aan het werk te kunnen voor de wagen.
Uiteraard bent u van harte welkom om tijdens de training te komen kijken. Wanneer uw paardje klaar is, kunt u onder onze begeleiding komen "proefrijden" om te kijken of alles naar wens is en om u een stukje op weg te helpen.

Trainingsduur: 
Uit ervaring is gebleken dat het aanspannen zo'n 4 weken duurt, afhankelijk van hoe snel uw paardje alles oppikt. Wij doen niks overhaast zodat uw paardje rustig kan wennen aan alle nieuwe dingen.

Huisvesting:
De minipaarden hebben hier allen een eigen ruime box met vlas of zaagsel als strooisel en komen dagelijks buiten in hun eigen weide en/of paddock. De minipaarden die dag en nacht buiten mogen verblijven hebben een eigen paddock (met slowfeeder/hooibak zodat ze lekker kunnen blijven knabbelen) en mogen, wisselend met de rest, elke of om de dag ook lekker een paar uur op de wei. We voeren mooi droog kruidig hooi en hebben verschillende soorten krachtvoer, bietenpulp, muesli's en luzerne zodat elk paardje voer op maat kan krijgen. (Uiteraard mag uw paardje zijn eigen voer meenemen mocht u dat liever willen.)

Doortrainen of corrigeren:
Uw paardje is al beleerd voor de wagen maar moet (dressuurmatig/showgericht) doorgetraind worden? Uw paardje is al beleerd voor de wagen maar heeft een trauma/probleem waar u tegen aan loopt?
Wellicht kunnen wij u daar ook mee helpen. Na uitgebreid overleg over de situatie/het probleem, nemen wij ook paardjes aan om door te trainen of te corrigeren.
Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Reserveren:
Elke maand hebben we een beperkt aantal plekken om te beleren. Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Last minute beslissing? Schroom niet en bel of mail ons gerust! Wie weet is er toch nog een plekje vrij.

Betalingen:
Betaling dient te geschieden bij het brengen van uw minipaard (contant), per bankoverboeking voor het brengen van uw minipaard of per pinbetaling bij ons op stal. Mocht het beleren (door ons) van uw minipaard om wat voor reden dan ook niet lukken, hanteren wij de regel: "No cure, no pay" en ontvangt u uw volledige betaling van ons terug.

Aansprakelijkheid:
T&H Stables aanvaard geen enkele aansprakelijkheid in geval van ziekte, psychisch- of lichamelijk letsel van de gastpaarden en/of schade aan eventuele derden of eigendommen van derden tijdens de training en het verblijf.
De eigenaar van het paard is te allen tijde verantwoordelijk voor zijn/haar eigen paard en de schade die zijn of haar paard aanricht bij derden of eigendommen van derden. Uiteraard zal uw paardje bij T&H Stables met de grootste zorg behandeld worden.

Referenties:
Op aanvraag.

Vragen:
Mocht u nog vragen hebben over het beleren voor de wagen of over een van onze andere diensten, neem dan gerust contact met ons op.


Sueno met showtuig
Sueno
SLC Count SpotacularMHCE Aalten 2012
Casanova
Dragonfly