Logo


TH's Exclusive Breitling (Verkocht/Sold)

Geb. datum: 05-04-2014
Vader: WMM Ima Moondrop
Moeder: Nodyvyse Legend
V.Moeder: Sunbeam Vindicator
Geslacht: Hengst
Kleur: Bruin bont
Stokmaat: 101cm
Stamboek: NMPRS
Premie's: 
2015 NMPRS Enter twenter keuring 1A premie + KAMPIOEN enter hengsten verwachte grote maat!

2017 NMPRS Hengstenkeuring goedgekeurd met 1ste premie nieuwe jaargang grote maatBreitling is een kruising tussen AMHA/NMPRS hengst WWM Ima Moondrop, kampioen eerder verschenen hengsten minimaat op de hengstenkeuring 2014, en onze kleine engelse hackney merrie Nodyvyse Legend.
Onze hackney merrie Legend is veterinair goedgekeurd als moederdier bij het NMPRS daardoor heeft Breitling vol papier gekregen bij het NMPRS stamboek net als onze paardjes Cayenne en Bentley.
Onze bedoeling was om wederom het beste van beide rassen samen te laten komen in deze combinatie maar dan met andere bloedlijnen dan Cayenne en Bentley. Het luxe, fijne en kleine van het prachtige hengstje Moondrop en de geweldige gangen van bewegingskanon Legend. 
We vinden dan ook persoonlijk dat Breitling erg goed gelukt is, nog mooier en fijner dan we hadden durven hopen. Een wakker, brutaal mannetje met een houding en beweging waar we zo graag naar kijken!

Breitling is verkocht aan Stal Sebastopol waar hij zijn carriere verder voort zal gaan zetten op keuringen en binnen de fokkerij. Wij wensen Harry & Ria Hetterscheidt onzettend veel geluk en plezier met deze prachtige hengst in alle opzichten. We hopen nog veel van onze mooie man te horen in de toekomst.
Tevens zal Breitling bij stal Sebastopol ter dekking staan.

Breitling is inmiddels uitgegroeit tot een prachtige, luxe, zeer goed gebouwde jonge hengst met krachtige, ruime bewegingen. Breitling heeft mooie lange benen die hij weet te gebruiken. Hij beweegt dan ook enorm makkelijk en met veel souplesse en kracht. Daarbij heeft hij een prachtige lange hals, staat hij zeer correct op zijn benen en heeft een goede rug. Op de hengstenkeuring in 2017 is hij goedgekeurd voor de dekdienst met een prachtige eerste premie en greep hij op het nippertje naast de kampioenstitel (wel reserve kampioen). We zijn ontzettend trots hoe onze mooie man zich ontwikkeld heeft.Juni 2015 hebben we Breitling voorgebracht op de NMPRS enter twenter keuring en WOW wat liet hij zich goed zien! Dat vond de jury blijkbaar ook want hij kreeg een 1ste premie en kopplaats in zijn rubriek waardoor hij door mocht naar de kampioenschappen. Daar werd hij uitgeroepen tot KAMPIOEN enter hengsten verwachte grote maat, met complimenten van de jury over zijn voorkomen. We zijn ontzettend trots!

Breitling Kampioen keuring 2015
Breitling op de enter twenter keuring Juni 2015
(foto: Verhaaf Fotografie)

Breitling

Breitling

Breitling keuring 2015


Breitling
Breitling als veulentje zomer 2014