Logo


WMM Velvet's Impressive Buckeroo


Vader: Libertymeres Velvet Buckeroo (Multiple World Champion)
Moeder: Lucky Four Impressive Kashmir
V.Moeder: Lucky Four Galahads Impressive
Kleur: Silverdapple bont
Stokmaat: 34 inch laatste maanhaar / 88cm schofthoogte
Stamboek: NMPRS & AMHA

Premie's:

2011 NMPRS Hengstenkeuring 1A premie + Reserve kampioen kleine maat!
2014 NMPRS Hengstenkeuring 1A premie + Kampioen kleine maat!
Jury commentaar 2014: Zeer mooi voorkomen, prachtige hengst met uitmuntende ruime bewegingen!!
2016 NMPRS Hengstenkeuring 1ste premie ere rubriek

ACAN testresultaat: N/N (negatief) Velvet draagt geen van deze 4 dwerggenen

Voor het dekseizoen 2018 staat deze geweldige hengst wederom ter dekking voor enkele merrie's van buiten af! 
Klik hier voor de dekvoorwaarden
Een droom die werkelijkheid wordt! WMM Velvets Impressive Buckeroo blijft bij ons! Dankjewel Sonja Koster van Whistle Mountain Miniatures dat je ons deze kans hebt gegeven! We zijn ontzettend blij met deze prachtige hengst, in alle opzichten! Hij had ons hart al gestolen vanaf het moment dat hij bij ons op stal kwam en nu mag hij gewoon blijven! 

Velvet is een zoon van Libertymeres Velvet Buckeroo (voor de meeste mensen beter bekend als BOB) die momenteel in eigendom is van Silver Spring Farm die deze prachtige hengst heeft geïmporteerd.

Tijdens de hengstenkeuring in 2011 bij het NMPRS heeft hij zich geweldig gepresenteerd aan de minipaarden wereld met zijn imponerende bewegingen en prachtige type! Dit werd beloond met een 1A premie en reserve kampioen kleine maat. In 2014 mocht Velvet zich weer presenteren. Deze keer werd hij wederom met een 1A premie beloond maar dit keer werd hij zelfs KAMPIOEN kleine maat!! Ook voor zijn levensgoedkeuring in 2016 ontving Velvet wederom een prachtige 1ste premie.
Velvet is inmiddels door ons voor de wagen beleerd en wat doet hij het goed! Een fijn, gevoelig, hardwerkende hengst die graag een showtje weggeeft! 

Inmiddels zijn er meerdere nakomelingen van Velvet bij ons geboren en WAUW, wat heeft hij al onze dromen waar gemaakt. Wat een prachtige stempel druk hij op zijn kids. We zien ontzettend veel beweging, attitude en verfijning in zijn nakomelingen terug. Ontzettend makkelijke, goede bewegers met veel oprichting, souplesse, uitstraling en een correct, luxe voorkomen. Ben je opzoek naar een hengst die verfijnd, beweging & souplesse MET een goed karakter vererft? Met als klap op de vuurpijl een mooie zilverappel bonte kleur? Zoek dan niet verder! 

Klik hier voor zijn nakomelingen overzicht.

Voor het dekseizoen 2018 staat deze geweldige hengst wederom ter dekking voor enkele merrie's van buiten af! 

Velvet kampioen kleine maat NMPRS!

Velvet door Equiphotography


Velvet

Velvet draf

VelvetVelvet ongewassen, ongeschoren, tijdens zijn vakantie, puur natuur in de wei. Wat kan hij geweldig bewegen, een genot om naar te kijken!