Beleren voor de wagen

Wegens verandering van baan voor ons beiden, hebben we besloten het beleren voor de wagen voor derden tijdelijk stop te zetten. Hierom beleren wij seizoen 2020 helaas geen paarden en pony’s voor de wagen voor derden. Excuses voor het ongemak. Heeft u vragen of wilt u advies? Schroom niet om ons te bellen of te mailen.

Altijd al aangespannen willen rijden?
Dan is dit uw kans!
T&H Stables biedt u de mogelijkheid uw minipaard of pony te beleren en te trainen voor de wagen.

Wie zijn wij:
Wij zijn beiden in het bezit van meerdere koetsiersbewijzen: Enkelspan, Dubbelspan en meerspan. Tina is gediplomeerd Orun instructrice (onder het zadel) en al heel wat jaren, samen met Huub, vol passie actief in de paardensport.
Huub is Z dressuur geweest met meerdere paarden maar momenteel niet meer actief in de wedstrijdsport.
Daarnaast is Huub gediplomeerd meninstructeur voor enkelspan, dubbelspan en meerspan en heeft al vele jaren ervaring in het aanspannen en beleren van zowel paarden als pony’s en minipaarden.

Er zijn een paar puntjes van belang:

  • Uw paard of pony mag niet jonger zijn dan 3 jaar en niet ouder zijn dan 8 jaar bij start van het beleren. Eventueel oudere dieren in overleg, hiervoor gelden andere voorwaarden.
  • Hengsten in overleg i.v.m. stalling.
  • Het te beleren paard of pony is netjes up to date qua ontwormen en inenten.
  • Het te beleren paard of pony zijn/haar gebit is gecontroleerd door de paardentandarts en in orde bevonden.*

*Dit laatste puntje is niet verplicht maar wel ten zeerste aan te raden. Mocht het zo zijn dat het paardje tijdens het beleren toch last van de tanden heeft of krijgt kunnen wij niet verder voor het paardje naar de paardentandarts is geweest.

Prijzen beleren per 1-10-2018:
Wij rekenen een vaste prijs per paard of pony om te beleren voor de wagen. De prijs is dus NIET afhankelijk van de duur van het beleren. (De prijzen zijn incl.BTW)

  • Minipaarden, shetlanders en kleine pony’s tot 1.10m: 500,- euro

Deze prijzen zijn inclusief stal, paddock/weidegang en verblijf. Deze prijzen zijn vast en dus NIET afhankelijk van de duur van het beleren.

Wij voeren brok + luzerne naast 3x per dag hooi + eventuele weidegang. Eventueel is het mogelijk dat uw paard of pony zijn eigen voer meeneemt, mocht u dat fijner vinden. Alle paarden komen dagelijks buiten in hun eigen paddock of weide.

Heeft u 2 pony’s/paarden bij ons in training voor het beleren en wilt u ze ook graag in dubbelspan beleerd? Dat kan! Hiervoor rekenen wij 100 euro per pony/paard extra en verblijven ze na het beleren/proefrijden in enkelspan nog 2 weken extra bij ons voor de dubbelspan training.

Wat kunt u verwachten na het beleren:
Wij zorgen dat uw paard of pony vertrouwd gemaakt wordt met de tuigage en de wagen op een rustige, vriendelijke manier.
Wanneer wij klaar zijn met het beleren kent uw paard/pony stap, draf, halt en alle commando’s om aan het werk te kunnen voor de wagen.
Wanneer uw paard/pony klaar is, kunt u onder onze begeleiding komen “proefrijden” om te kijken of alles naar wens is en om u een stukje op weg te helpen.
Wij bieden eventueel de mogelijkheid aan om enkele extra menlessen bij ons te volgen informeer naar de mogelijkheden.

Trainingsduur: 
Uit ervaring is gebleken dat het beleren in enkelspan zo’n 4-5 weken duurt, afhankelijk van hoe snel uw paard/pony alles oppikt. Wij doen niks overhaast zodat uw paard/pony rustig kan wennen aan alle nieuwe dingen en een goede basis mee krijgt.
Zodra wij aangeven dat het paard klaar is met beleren, verwachten wij dat de eigenaar binnen een week proef komt rijden en tevens het paard weer ophaalt. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken of gebeuren, zullen er na deze week verblijfskosten gerekend worden:

  • Minipaarden, shetlanders en kleine pony’s tot 1.10m: 25,- euro per week.

Huisvesting:
Alle paarden/pony’s hebben hier allen een eigen ruime box met vlas of zaagsel als strooisel en komen dagelijks buiten in hun eigen weide en/of paddock.  We voeren mooi droog kruidig hooi en hebben verschillende soorten krachtvoer, bietenpulp, muesli’s en luzerne zodat elk paard/pony voer op maat kan krijgen. Uiteraard mag uw paard/pony zijn eigen voer meenemen mocht u dat liever willen.

Doortrainen of corrigeren:
Uw paard/pony is al beleerd voor de wagen maar moet doorgetraind worden? Uw paard is al beleerd voor de wagen maar heeft een trauma/probleem waar u tegen aan loopt?
Wellicht kunnen wij u daar ook mee helpen. Na uitgebreid overleg over de situatie/het probleem, nemen wij ook paarden en pony’s aan om door te trainen of te corrigeren.
Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Reserveren:
Elke maand hebben we een beperkt aantal plekken om te beleren. Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Last minute beslissing? Schroom niet en bel of mail ons gerust! Wie weet is er toch nog een plekje vrij.

Betalingen:
Betaling dient te geschieden bij het brengen van uw paard/pony (contant), per bankoverboeking voor het brengen van uw paard/pony of per pinbetaling bij ons op stal.
Mocht het beleren (door ons) van uw onbeleerde paard/pony om wat voor reden dan ook niet lukken, hanteren wij de regel: “No cure, no pay” en betaald u enkel de gemaakte verblijfskosten.

Referenties:
Op aanvraag.

Vragen:
Mocht u nog vragen hebben over het beleren voor de wagen, menlessen of over een van onze andere diensten, neem dan gerust contact met ons op.

Wegens verandering van baan voor ons beiden, hebben we besloten het beleren voor de wagen voor derden tijdelijk stop te zetten. Hierom beleren wij seizoen 2019/2020 helaas geen paarden en pony’s voor de wagen voor derden. Excuses voor het ongemak. Heeft u vragen of wilt u advies? Schroom niet om ons te bellen of te mailen.