Logo



Prachtige, ervaren aangespannen appaloosa ruin te koop aangeboden.

Deze knappe jonge man is een absolute sportpony in een kleine verpakking. Hij kan enorm goed bewegen, heeft een hele grote will to please en is braaf beleerd en ervaren voor de wagen.

Naam: TH’s Special Freckles
Geb. Datum: 09-05-2013
Vader: Esperanza DMH Oleanders Sueno
Moeder: Flora van het Bovenland
Kleur: Zilverappel appaloosa
Schofthoogte: 96cm
Stamboek: NMPRS

Freckles is door ons gefokt en bij ons geboren. Als 3 jarige hebben wij hem tevens beleerd voor de wagen. Bij zijn toenmalige eigenaresse is hij voor de wagen doorgereden en heeft veel ervaring opgedaan in zowel enkelspan en dubbelspan en tevens een keer in tandem. Hij is ook mee geweest naar de clublessen en is dan ook braaf op de trailer en vreemd terrein. Ook op de weg en in het bos is hij braaf maar is altijd wakker en alert.

Freckles is fanatiek, gevoelig, scherp aan de hulpen maar wel braaf en verkeersmak. Een ideale sportpony die het met de juiste menner ver zou kunnen schoppen. Hij is braaf en ervaren maar absoluut geen “dooie.” Ook de onervaren menner zou met wat begeleiding met hem op pad kunnen. Freckles staat door zijn castratie afgelopen najaar inmiddels enkele maanden stil maar wordt sinds begin deze maand weer op gepakt met het aangespannen werk. Dit doet hij erg braaf. Freckles kan rustig een week stil staan om daarna braaf weer voor de wagen op pad te gaan. Hij loopt bij ons zowel voor de vierwieler als sulky en is momenteel niet geschoren, dus lekker fluffy in zijn wintervacht.

Video
Voor een leuke, kleine impressie van Freckles, hebben we een filmpje gemaakt. 


Freckles is zeer sociaal opgegroeid en heeft altijd samen met andere hengsten en ruinen vriendjes in de wei gelopen. Op dit moment loopt hij samen met ons 2 jarige hengstje wat ontzettend leuk gaat, ze spelen de hele dag.
Ook met kinderen is hij braaf, hij kan geduldig stil staan om zich te laten poetsen, knuffelen of zelfs pony versieren. Dit hebben we wel altijd onder begeleiding gedaan maar dat is logisch natuurlijk met (kleine) kinderen.
Freckles is altijd netjes ontwormd, bekapt en geënt en heeft geen gebreken.

We zijn op zoek naar een nieuw liefdevol thuis waar er lekker met hem gewerkt gaat worden voor de wagen of aan de lange lijnen. Of dit nou in de sport of lekker recreatief in het bos is, maakt voor Freckles niet uit, als hij maar lekker aan de slag mag. Het maken van een proefrit onder begeleiding bij ons behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Freckles wordt enkel verkocht aan een echte liefhebber die hem een sportief, liefdevol nieuw thuis kan bieden met minimaal 1 ander paard(je) als maatje. Ben je nieuwsgierig geworden naar Freckles? Of heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust.