Dekvoorwaarden

Onze hengsten staan beperkt ter dekking voor enkele merries van buitenaf.

  • WMM Velvet’s Impressive Buckeroo (AMHA, AMHR & NMPRS)
  • LCS Shine Bright (AMHR & NMPRS) 

Er wordt niet met de hengsten gereisd, op afspraak kunt u uw merrie brengen om te laten dekken.

Merries die aangeboden worden voor een dekking dienen in goede gezondheid te verkeren met daarbij een geldig inentingsbewijs(paspoort) en tijdig te zijn ontwormd. Het paspoort of een kopie hiervan dient bij het brengen van de merrie overhandigd te worden.

Eigenaar van de merrie verklaart dat de merrie in goede gezondheid verkeert. T&H Stables behoudt zich het recht voor om een merrie te weigeren, die zelf of waarvan het eventuele veulen aan de voet niet in een goede gezondheid of conditie lijkt te verkeren. De te dekken merrie dient een minimum leeftijd van 3 jaar te hebben of het betreffende kalenderjaar te worden.

Wanneer de merrie het vruchtje voortijdig verliest of gust blijkt, mag de merrie gratis opnieuw gedekt worden. Alleen het verblijf en de dekbon worden dan in rekening gebracht.

Deze “herdekking” is 1 jaar geldig voor alleen de betreffende merrie. Bij verkoop van de betreffende merrie vervalt deze regeling. Wanneer de merrie dit tweede seizoen wederom niet drachtig wordt van de herdekking, vervallen de garanties. Dekgeld wordt niet geretourneerd.

Bij onverwachts overlijden of verkoop van onze hengst zal er in overleg gebruik gemaakt mogen worden van een van onze andere hengsten voor de herdekking van uw merrie.

Kosten van veterinaire begeleiding die ten aanzien van de merrie worden gemaakt tijdens haar verblijf bij T&H Stables, zoals bijvoorbeeld het scannen van de merrie, zijn voor rekening van de eigenaar van de merrie.
In geval van ziekte of ongeval van de merrie en/of het eventuele veulen dat zij aan de voet heeft, heeft T&H Stables het recht om de hulp in te roepen van een dierenarts. Deze eventuele onkosten komen voor rekening van de merrie eigenaar.

T&H Stables aanvaard geen enkele aansprakelijkheid tijdens het verblijf van de merrie en eventueel veulen voor ziekte en/of letsel van de merrie, veulen en eventueel derden. T&H Stables behoudt het recht een merrie naar huis te sturen wanneer deze na aankomst ziek blijkt te zijn of wordt.

Bij T&H Stables zal uw merrie, eventueel met veulen, uiteraard met de grootste zorg behandeld worden.

Het dekgeld voor onze hengsten bedraagt:

WMM Velvet’s Impressive Buckeroo:€ 500,- (AMHA, AMHR & NMPRS)

LCS Shine Bright: € 500,- (AMHR & NMPRS)

Het dekgeld is inclusief 1 week verblijf van de merrie in de wei of paddock. Eventueel langer verblijf in overleg.
Blijkt uw merrie na de eerste dekcyclus niet drachtig te zijn, mag zij uiteraard bij de volgende hengstigheid weer terug komen om opnieuw gedekt te worden.
Wilt u liever op eisprong dekken en uw merrie gelijk weer mee naar huis nemen? Dat kan natuurlijk ook, hiervoor reduceren we het dekgeld. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het verblijf na de eerste week kost 25 euro per week wanneer de merrie dag en nacht buiten kan verblijven in haar eigen paddock/weide. Wanneer de merrie ’s nachts op stal moet kost het 50 euro per week mits we stallen vrij hebben.

Scannen op drachtigheid behoort hier uiteraard tot de mogelijkheden. De kosten voor het scannen op drachtigheid zijn ten alle tijden voor de eigenaar van de betreffende merrie.

Het dekgeld dient bij het brengen van de merrie betaald te worden. De eventuele andere bijkomende kosten en/of verblijfskosten dienen bij, of voor het ophalen van de merrie te worden voldaan. Na betaling zal er een dekbon uitgeschreven worden.

T&H Stables gaat er vanuit dat wanneer u uw merrie bij ons aanbiedt, u de bovenstaande voorwaarden heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.

Heeft u vragen of opmerkingen over de dekvoorwaarden?  We verduidelijken graag waar nodig en in overleg is er veel mogelijk.
Bel of mail ons gerust.